Palkinnot

 
 

Lauri Jäntin Säätiön tarkoituksena on suomenkielisen tietokirjallisuuden edistäminen. Säätiö jakaa vuosittain palkintoja merkittävien tietokirjojen tekijöille. Säätiön hallitus toimii palkintojen palkintoraatina ja valitsee palkittavat ilman ehdollepanoa ja hakumenettelyä. Lisäksi säätiö myöntää stipendejä koululaisille.

 

Lauri Jäntin palkinto ja kunniamaininnat

Jaamme vuosittain tammikuussa Lauri Jäntin palkinnon yhdelle tai useammalle edellisenä vuonna ilmestyneen merkittävän tietokirjan tekijälle. Palkinnon yhteydessä jaetaan yksi tai useampia kunniamainintoja, joihin myös liittyy rahapalkinto. Lauri Jäntin palkinto jaettiin ensimmäistä kertaa vuonna 1985.

Tieto-Lauri

Jaamme joka kolmas vuosi Tieto-Lauri-palkinnon merkittävän lasten ja nuorten tietokirjan tekijälle. Palkinto jaettiin ensimmäistä kertaa vuonna 2007. Palkinnon tarkoituksena on kannustaa tietokirjailijoita laatimaan teoksia, jotka innostavat lapsia ja nuoria syventymään eri tiedonaloihin ja jotka ottavat huomioon kotimaisen kieli- ja kulttuuriympäristön.

Tietokirjastipendi

Lauri Jäntin säätiö ja Suomen tietokirjailijat ry jakavat koululaisille stipendejä tunnustukseksi siitä, että nämä ovat lukeneet aktiivisesti tietokirjallisuutta. Stipendien suuruus on 100 euroa ja ne jaetaan koulujen kevätjuhlissa opettajien tekemien esitysten perusteella. Saajina ovat lukiolaiset, ammattioppilaitosten opiskelijat sekä peruskoulun 9.-luokkalaiset. Stipendejä on jaettu vuodesta 2010.